Sushi is een typisch Japanse specialiteit die inmiddels al aardig ingeburgerd is in Europa. Door het gemak, de verfijnde smaak en lichte verteerbaarheid is sushi geschikt voor vele gelegenheden.
Bij veel soorten sushi wordt zeewier gebruikt, nori genaamd, dat in dunne velletjes wordt verwerkt. De voor nori gebruikte zeewier is purperwier. Het werd in Japan oorspronkelijk gewonnen door de wier af te schrapen van de kades in de haven en het vervolgens in de zon te laten drogen. Tegenwoordig wordt de plant aan in zee uitgespannen netten gekweekt, mechanisch geoogst en vervolgens in dunne plakken gedroogd, waarna het tenslotte kant-en-klaar op maat gesneden wordt.
Voor sushi kan eigenlijk alles vis die uit de zee komt worden gebruikt. De vis moet wel vers zijn als deze rauw gegeten wordt. Vaak wordt de sushivis diepgevroren alvorens het gebruiken vanwege eventuele bacteriën. Hieronder staat een overzicht van de meest gangbare soorten vis geschikt voor sushi.
Rauw
Gekookt
Omdat het aanbod dagelijks wisselt zijn prijzen niet vermeld. Indien u vragen heeft of informatie wenst van deze site of van vishandel Hillebrand de Graaf & zonen, bezoek onze kraam, mail ons of neem tijdens openingstijden telefonisch contact op.
Vishandel Fa. Gebr. De Graaf
Zuidwenk 104
3751 CG Bunschoten-Spakenburg
033-2983588
0613080908 (Lubert de Graaf)
0627170419 (Wesley de Graaf)
http://vishandelhdegraaf.jimdo.com
KvK 31013325
Maandag | geen markt | ||
Dinsdag |
Utrecht Baarle-Nassau |
Smaragdplein St Annaplein |
09:00-14:00 09:00-12:00 |
Woensdag |
Utrecht Haaksbergen |
Vredenburg Centrum |
10:00-17:00 08:30-12.30 |
Donderdag |
Emmeloord Utrecht |
Kettingplein Utrecht |
09:00-15:00 09:00-13:00 |
Vrijdag |
Grave Utrecht |
Hoofschestraat Kanaleneiland |
08:30-12:30 09:00-13:00 |
Zaterdag |
Lichtenvoorde Utrecht |
Centrum Vredenburg |
08:30-12:30 08:00-17:00 |